מדוע חברות צריכות לארגן ימי אינטגרציה לעובדיהן?
אינטגרציה של העובדים באמצעות פעילויות שונות משפרת את הפרודוקטיביות של הארגון. זו עובדה. זה קורה מפני שאנשים שמכירים אחד את השני טוב יותר ויודעים איך הם מתנהגים במצבים שונים, לא רק בעבודה, פשוט יעילים יותר. כשהם יודעים יותר אחד על השני, יש להם יחסים טובים יותר. איכשהו הם יכולים לסמוך אחד על השני במצבים שונים אשר באופן טבעי מתרחשים גם בעבודה.
אילו
דאגות היו לך?
זה בהחלט היה המשחק הגדול ביותר שארגנתי מבחינת מספר המשתתפים. עשיתי זאת פעמיים, בשני ארגונים שונים, והיו שתי חוויות שונות לחלוטין. בפעם הראשונה פחדתי באמת - היו בערך 130 או 150 אנשים. המשחק שוחק בחו"ל, בבריטניה. המשתתפים היו מכל היבשות. זה לא היה צוות הומוגני, אבל אנשים היו קשורים איכשהו.
היו ספקות רבים. קודם כל המשחק התנהל כולו באנגלית, צוותים פונקציונליים היו ממדינות שונות ויבשות. אז כן, היו לי דאגות. אבל במהלך המשחק התברר כי חששות אלה היו מופרכים לחלוטין. בהתחלה, דברים מתחילים לזוז לאט ואז יש את השלב הכי דינמי כשכולם מתחילים לרוץ עם כרטיסי איסוף מידע. כל שולחן מחליט - במוקדם או במאוחר - על אסטרטגיה. חלק מהמנהיגים צצים באופן טבעי. זה כאוס מוחלט.
למה
לבחור ב- Tree of Life?
נהגתי לארגן פגישות שונות, למשל ימי אינטגרציה עם מספר פעילויות גופניות, ספורט. אין ספק שגם הם שימושיים ועוזרים ללמוד משהו. אבל משחקים היו בשבילי תגלית, קודם כל כי הם מספקים אינטגרציה צוותית ושנית הם מטפלים בדיוק באזורים שנתפסים בעיני אישית כחשובים מאוד עבור הארגון. התרשמתי באמת. משחק Tree of Life הוא שילוב של אינטגרציה והיבטים ושלבים שונים שכל חברה עוברת.
עבורי, המרכיבים המרכזיים המתבהרים ממשחק Tree of Life הם מעורבות העובדים והתמקדות בהשגת המטרות. מהר מאוד מתבררים כל כישורי ויכולות המנהיגות. אנשים מתחברים לתפקידים שלהם מהר מאוד ומפגינים רמה גבוהה של אנרגיה דבר שניתן להעביר בקלות - מאוחר יותר במהלך תחקיר המשחק - לחיים האמיתיים בעבודה, במשרד, ולעתים די קרובות למצבים יומיומיים.
האם Tree of Life מתאים לפעילות מחוץ לחברה?
כן. הפעלנו את Tree of Life עבור חברה מחוץ לאתר. 110 אנשים השתתפו במשחק. הכל תוכנן בצורה מדויקת מאוד והמשחק היה מאורגן כאלמנט בלתי נפרד של מטרת היום מחוץ לחברה. דיברנו הרבה על כל הדברים החשובים ביותר עבור החברה שהצטרפתי אליה לאחרונה כמנהיג, ושוחחנו על דברים בסיסיים כמו המטרה שלנו, הערכים שלנו, סדר העדיפויות שלנו והחזון שאנו רוצים להשיג.
החזון שהצגנו אז לכל הצוות - חלקנו אותו כצוות ניהולי - נקרא Payback Double. המשימה הסופית במשחק הייתה, אחרי כל השלבים שעברנו, להכפיל את התוצאה. המשחק הלך כל כך טוב ושיחקו אותו בכזאת אנרגיה, כי בסוף הצלחנו לשלש את התוצאה. זה היה נפלא, כי זה גרם לכולם להבין שאם הארגון מתמקד במטרותיו ומבין את סדרי העדיפויות שלו, הוא משלים משימות במהירות רבה, אפילו תחת לחץ זמן ויכול לא רק להשיג את התוצאה שהיא החזון - כי להכפיל את תוצאות העסק זה חזון נהדר, אבל ניתן לעשות אפילו יותר ולשלש את התוצאה הראשונית. זו מנה גבוהה מאוד של ביטחון עצמי. אם כל הארגון מתמקד באותה מטרה, אנחנו יכולים להשיג הכל.